Camilla header
11:04 am - 25/09/2012

Q & A: BB CREAM


Förebild: Huden på Dolce & Gabbanas SS 13-visning i Milano, skapad av legendariska pat McGrath. Inspiratione var “Sicilian summertime”, magiskt. /Inspiration: The perfect skin at the Dolce & Gabbana SS 13 show in Milan, created by the legendary pat McGrath. The inspiration behind the makeup (and show) was “Sicilian summertime”. Lovely.

Jag får ibland frågor kring de inlägg jag skriver, och ibland kan det nog vara fler som undrar samma sak så jag svarar här i bloggen istället så kan alla ta del av svaren.

M: Vad står BB för?

BB står från början för “Blemish Balm” men dagens produkter som säljs i Europa har utvecklats till all round-produkter som inte har något med bekämpning av finnar att göra, mer än att den skyddar huden vilket på lång sikt självklart motverkar dålig hy. Som en färgad dagkräm fast med mer vårdande ingredienser och extra solskydd, förenklat.

Julia: Köpte BB-krämen och tycker att den funkar bra, tack för tipset. Dock tycker jag det är svårt att veta hur man ska sminka sig efter man lagt den. Använder Id:s mineralsmink, ska jag sminka som jag alltid gjort eller ska man tänka på något annat för att få så bra resultat som möjligt? Tack för en fantastisk blogg!

Svar: Kul att du också gillade den! Det beror lite på vilken hudtyp du har. Tanken är att BB-krämen ska “räcka”, och ge en naturlig lyster. Jag blir dock ofta glansig i t-zonen (näsa, panna, haka) så jag borstar på ytterst transparent puder på de zonerna, och låter sedan resten av ansiktet ha mer lyster. Testa dig fram vad som passar dig, kanske behöver även du lite puder över. Jag lägger även till rouge, men håller mig till krämrouge för att fortsätta på den naturliga looken.

Här kommer en liten steg för steg-guide (i hur jag gör, det är alltså inte något “facit” som passar alla):

1. Tvätta ansiktet och se till att det är helt torrt.

2. Lägg på BB-krämen direkt om du har normal eller fet hy, om du har torr lägger du först dagkräm. Lägg två lager om du behöver mer täckning.

3. Ta sedan en ljusreflekterande concealer kring näsan, hakan, ögonen och där du behöver. Tona ut ordentligt.

4. Ta lite lätt transparent mattande puder på t-zonen om du behöver, annars jobbar du in lite krämrouge på kinderna.

5. Snyggast blir att avsluta looken med böjda ögonfransar och brun mascara (om du är ljus) för att göra hela looken naturlig.

6. Vill man brassa på med ännu mer lyster kan man addera en highlighter på kindben, näsa haka och i ögonvrån, men se till att du inte ser helt glansig ut till slut, eftersom även BB-krämen innehåller mycket lyster.

I usually get a lot of questions about my posts with beauty recommendations, so from now I will publish them and answer for everyone to see. I hope this helpful for some of you!

M: What does BB stand for?

BB stands for “Blemish Balm” from the beginning, but the products that are sold today in Europe are not for fighting problem skin, it’s more of  all round product – like tinted moisturizer but with even more caring properties and sunscreen.

Julia: Bought the BB cream and it really works well, thanks for the recommendation. However, I think it’s hard to know how to apply makeup after you put it on. I normally use ID’s mineral makeup, should I apply makeup as I always do, or should I think of something else to get the best results possible? Thanks for a great blog!

Response: Glad you liked it! It depends on what type of skin you have. The idea is that BB cream is “enough”, and give a natural glow. In my case, I often get often get shiny in the t-zone (nose, forehead, chin) so I brush on a little translucent powder on those  zones, and let the rest of the face have more glow. Try and see what works best for you, don’t follow any rules. I also add blush, but stick to cream blush to continue working on the natural look.

Here is a step by step guide (this is what i do, which doesn’t mean it works for everyone):

1. Wash your face and make sure it’s completely dry.

2. Apply BB cream directly if you have normal or oily skin, if you have dry, use a moisturizer first. Add two layers if you need more coverage.

3. Take a light-reflecting concealer around the nose, chin, eyes and where you need. Fade it out properly.

4. Take some slightly transparent mattifying powder on t-zone if you need to, or work in a little cream blush on the cheeks.

5. I recommend to complete the look with curved lashes and brown mascara (if you’re blonde or light brown) to make the whole look natural. If you have dark eye lashes, just curl them.

6. If you want to go for even more luster, you can add a highlighter on you cheekbones, nose, chin and the inner corner of your eye, but be careful – too much glow is not a great look for anyone and the BB cream contains a lot of glow.

Picture: Style.com

Leave a comment

Julia- September 25, 2012 at 11:37 am
Tusen tack för svaret. Blir alltid lika imponerad av hur du ser på ditt bloggande när det kommer upp frågor etc, inte alla som gör det så proffsigt. Jag kan tänka mig att jag har lite samma hud som du, är ganska ljus och har inga större problem med den så ska absolut följa dina tips. Tror jag börjar komma in i det nu efter en veckas test, tack ännu en gång!
NEW POST: Hilda Sandström - Boyfriend shirt
VIEW POSTS - VIEW PROFILE