Camilla header
7:30 am - 27/11/2012

CHANEL SS 13: THAT SILVER EYESHADOWEn annan SS 13-visning som inspirerar är Chanels, där makeupen alltid får minst lika mycket uppmärksamhet som de faktiska plaggen. Det är tydligt att Chanel använder sina visningar som det främsta marknadsföringsverktyget för sin makeuplinje, och de är nog det modehus som är bäst på att integrera skönhetsprodukterna med den rådande kollektionen. Du applicerar ett Chanel-läpstift i säsongens senaste färg, och plötsligt förvandlas dina high-street plagg till couture. Kanske en lätt överdrift, men jag tror att det är den känslan vi konsumenter  drivs av. Det är ju också parfymer, accessoarer och makeup som de stora modehusen oftast tjänar mest pengar på. Visningarna är deras sätt att bygga varumärket och hålla drömmarna levande för konsumenten. Det lyckas Chanel med som ingen annan.

Okej, tillbaka till looken: den här sminkningen är perfekt till nyår om inte annat, och ögonskuggan som användes var “Illusion d’Ombre Long-Wear Luminous Eyeshadow” från just Chanel.

Another inspiring SS 13 show is Chanel, where the makeup always get at least as much attention as the actual garments. It’s clear that Chanel uses their fashion shows as the main marketing tool for their makeup line, and they are probably the best fashion house when it comes to integrating beauty products in the current fashion collection.

When you apply the new Chanel lipstick, inspired by the current collection, you suddenly feel like your high street oufit turned into couture. Perhaps a slight exaggeration, but I think it’s the feeling we consumers are driven by. It’s also easy to forget that perfumes, accessories and makeup are the major income for fashion houses. The fashion show is mainly a tool for brand building and keep the dreams alive for the costumer. I would say that Chanel does dream building as not other brand.

Ok, back to the makeup look: it’s perfect for New Years, and the eye shadow used was “Illusion d’Ombre Long-Wear Luminous Eyeshadow” from – Chanel.

Leave a comment

Emma- November 27, 2012 at 10:46 pm
Älskar att du skrivet så mycket om beauty/smink osv nu! Fortsätt :)))
NEW POST: Eddie - Pure foods pesto chips
VIEW POSTS - VIEW PROFILE